Skip to main content


Young Women Public Affairs Awards


Feesteditie 2021


“Wat hebben we (altijd) goed gekozen !“

Op 22 april 2021 vond onze jaarlijkse YWPA (Young Woman in Public Affairs) -Award uitreiking plaats. Het was een bijzondere (ONLINE-) vergadering, ditmaal een Feesteditie! We kenden 46 participanten.

Vooreerst hadden we, ondanks deze CORONA-tijden, toch opnieuw een bijzondere winnares. De prijs ging dit jaar naar EVELINE SOETENS van het Koninklijk Atheneum in Etterbeek. Met deze prijs belonen we een ondernemende, sociaal ge-engageerde 17/18-jarige. Eveline beantwoordde perfect aan deze voorwaarden: ze neemt leiding binnen haar school, ze is ook geëngageerd buiten de schoolmuren, ze is overduidelijk vertrouwd met en geïnteresseerd in andere culturen en voor gelijke rechten van de vrouw springt ze in de bres. Wat ons echter het meest opviel was haar durf: tot op vandaag verhuisde Eveline elke vijf jaar van land. Aangezien zij nu reeds vijf jaar in België woont, is het voor haar een evidentie dat, wanneer zij volgend jaar geneeskunde studies aanvat, dit sowieso in Nederland moet gebeuren en dat, wanneer zij het vervolgtraject daarop zal aanvatten, dat zeker in de VS zal gebeuren ... .

Voor het tweede deel van de prijsuitreiking konden we rekenen op bijdragen van onze winnaressen van de vorige jaren: wat doen zij vandaag en wat heeft de YWPA-Award voor hen betekend ? We kregen getuigenissen van Lina KESTEMONT (winnares 2006), Rozanne DESCHEEMAEKER (winnares 2009), Charlotte LANDSHEERE (winnares 2012), Celine DE KEERSMAEKER (winnares 2014), Kaat Lambrechts (winnares 2017), Shaurnally Koumar (winnares 2018), Emma WIJERS (winnares 2019).

Na al deze héél persoonlijke, enthousiaste, warme en inspirerende getuigenissen konden wij als club enkel besluiten: wat hebben wij in het verleden toch prachtige winnaressen gekozen!