Skip to main content

“Zonta” komt uit de taal van de Sioux-indianen

De naam Zonta is door Zonta International in 1919 aangenomen om daarmee de kwaliteiten “eerlijkheid en vertrouwen, inspiratie en het vermogen om samen te werken voor service en beter onderling begrip in de wereld” te symboliseren.

Het Zonta embleem is een verzameling van een aantal Sioux-symbolen die, samengevoegd, een speciale betekenis voor Zontians hebben

Indiaans symbool dat in de Sioux-taal betekent: verlicht worden door een lichtstraal, zonneschijn of flits of straling – en daardoor, geïnterpreteerd: inspiratie

Dit Sioux-symbool betekent: “zich samen verenigen voor een doel” of “samen iets bereiken”, in één woord, loyauteit. Met deze loyauteit, komen individuele leden samen in clubs, clubs in districten en districten in Zonta International.

Dit is de Sioux-wijze van zeggen: samenwerken. Samenwerken is een heel belangrijk element om het Zonta doel te bereiken: werken aan meer begrip, inzet en vrede door vriendschappen over de hele wereld van werkenden.

Dit is het Zonta-symbool van ondersteuning: shelter. De vele service projecten van Zonta zijn werkelijk een shelter in de breedste zin van het woord voor velen. En service is synoniem van Zonta. Dit symbool toont daarom duidelijk de Zonta doelen en inspiratie.

Het symbool van het vierkant behoort niet alleen aan de Sioux toe. Misschien is dit symbool zelfs ouder dan alle andere symbolen. Het betekent eerlijkheid en vertrouwen – sterke en vitale kwaliteiten die alle onderdelen met elkaar verbinden.